פלורסנטיות של יהלומים

אז חקרתם באיטיות ובאי-רצון את ארבעת הקריטריונים החשובים לבחירת יהלומים כדי להבין טוב יותר את ערך היהלומים שלכם. עכשיו אתם מרגישים בטוחים יחסית שאתם יכולים להבחין בהבדל בין חיתוך אמרלד לבין חיתוך נסיכה, צבע D או צבע J, ובגודל של האבן – 1, 2 או 3 קראט. ובכל זאת, כנראה שמעולם לא שמעתם על הפלורסנטיות של יהלומים, ואין לכם גם מושג איך היא יכולה להשפיע על הערך של אבן החן שלכם. זה לא משהו שמיועד לגרום לצרכן הממוצע מתח מיותר, אבל אם אתם גאים בכך שאתם יודעים את הפרטים הקטנים של אבני החן שאתם משתמשים בהן, אז אולי כדאי שתלמדו מהי הפלורסנטיות עליה מדובר כאן.

 

המומחים אומרים בתור התחלה, לאחת מכל שלוש אבנים יש פלורסנטיות (כמו אבני חן רבות אחרות ומינרלים שנמצאים בטבע), למרות שישנן רמות שונות שיכולות להשתנות במידה ניכרת. ובעוד שפלורסנטיות לא יכולה להיראות בתנאים של תאורה נורמלית, כאשר תאירו את האבן עם קרני UV, היא תתחיל לזהור, בדרך כלל בגוון כחול. בעוד שכמה אנשים מרגישים שזה עניין שלילי בהקשר של ערך היהלום, הרבה יותר נכון לראות את זה כבונוס. את ההסבר לערך של הפלורסנטיות ניתן למצוא בגלגל הצבעים.

כפי שאתם בטח זוכרים משיעורי האמנות או כיתת המדע, צבעים מסוימים הם גוונים משלימים, וככאלה, יש להם את היכולת לבטל אחד את השני על ספקטרום האור. במקרה שלא ידעתם, כחול משלים את הצהוב. משמעות הדבר היא כי אבן עם פלורסנטיות תיראה לבנה יותר תחת אור טבעי, ותבטל ביעילות כל גוון צהבהב כדי להפוך את האבן לחסרת צבע, יותר ממה שהיא בעצם. כמעט כל קונה יהלומים יודע שזוהי תכונה רצויה בין אבני החן היקרות האלה.

 

עכשיו, אם אתם בעניין של לקנות יהלום צהוב, רוב הסיכויים שכדאי לכם להימנע מאבנים פלורסנטיות אלה, שכן הן יהפכו את הגוונים הצהובים לחיוורים יותר. אבל אם יהלום חסר צבע זה מה שאתם משתוקקים אליו, שאלו את התכשיטן לגבי אבנים פלורסנטיות. אם הבדיקה מתבצעת כראוי (בתנאי תאורה טבעיים), אתם אמורים להיות מסוגלים לקבל הנחה על אבן שמדורגת כ-J אבל נראית יותר כמו D.