קורס אוטוקאד

מהי הדרך הטובה ביותר ללמוד את תוכנת AutoCAD

מהי הדרך הטובה ביותר ללמוד את תוכנת AutoCAD: קורס AutoCAD VS שיטות למידה אחרות

מאמר זה מיועד למי שרוצה ללמוד כיצד לעבוד בתוכנת AutoCAD, אך טרם מצא לעצמו שיטת למידה מתאימה. קיבצנו כמה אפשרויות יחד וניתחנו את היתרונות והחסרונות שלהן. בקצרה ולעניין, נקבע כיצד תוכל ללמוד לעבוד בעצמך ב-AutoCAD ועל מה להתבסס בבחירת שיטות למידה.

אז בואו נתחיל.

 

אפשרות מספר 1: לימוד עצמי מתוך ספרי לימוד

אם התחלת את ההיכרות שלך עם עקרונות העבודה בתוכנה זו באמצעות ידי ספרי לימוד, אז אנחנו יכולים לומר שבחרת בדרך הארוכה והדקדקנית ביותר ללמוד. שום דבר אינו בלתי אפשרי, אבל תצטרך להבין את כל המורכבות והניואנסים של התוכנה בכוחות עצמך. ואם אין לך את הסיבולת וכוח הרצון של חייל מספרטה העתיקה, סביר שחומר הלימוד שלך יסיים את חייו איפשהו על מדף הספרים, בלי שיתרום לך משהו.

מעבר לכך, ספר הלימוד אינו לוקח בחשבון עדכונים מתמידים, ולכן, במוקדם או במאוחר הוא מתיישן. מכיוון שאנו טוענים שחומרי לימוד מודפסים אינם יעילים ואינם נוחים במיוחד, יש מקום לשאול: מה עוד אתם מציעים?

אפשרות מספר 2: קורס "AutoCAD"

כמעט בכל עיר ישנן הכשרות במגוון מקצועות. ההדרכות בהן מתנהלות בקבוצה, כלומר מספר אנשים ומרצה המלמד איך לעבוד עם אוטוקאד. בקורסים המרצה מסביר בפירוט ובסבלנות את כל היבטי העבודה עם אוטוקאד. החל מהיסודות – הפקודות הפשוטות ביותר וכלה במשימות מעשיות. ככלל, מיד בשיעור הראשון של הקורס ניתן לך חומר עזר כתוב עם המידע והמשימות הנדרשות לגיבוש כישוריך בפועל.

במהלך ההכשרה, אתה תלמד לשלוט בכל הכישורים הדרושים ליצירת מגוון רחב של שרטוטים, מהשורה הראשונה על המסך ועד לפלט של הגיליון המוגמר להדפסה.

לגבי איכות ההוראה בקורסים עצמם, בוא נגיד ששיטת הוראה זו יעילה יותר מאשר למידה עצמאית באמצעות ספרי לימוד. היתרון הבלתי מעורער שלו הוא תקשורת עם המרצה, שמסוגל לענות על שאלות שלך באופן מיידי. עוד ראוי לציין שבעתיד הבוגר מקבל תמיכה בצ'אט, וגם בתום ההכשרה הסטודנט לא יישאר לבד עם שאלות ובעיות הקשורות לעבודה במקצוע שבחר.

יתרון נוסף ומשמעותי הוא התעודה שתקבל בסיום ההכשרה. לא כל המעסיקים מבקשים אותה, אבל זה קורה לעיתים מאוד קרובות. היה מוכן לכך!

מבחינת החסרונות, במקרה זה ניתן להגיד רק שצורת ההכשרה הינה פרונטלית, ויהיה צורך למצוא זמן להגיע ללמוד בכיתה. אבל ניתן לטעון זה גם יתרון- תמיד אפשר לקבל תשובות לשאלות ותמיכה מצד המרצה ותלמידים אחרים.

אפשרות מספר 3: סרטונים ברשת

אלו שיעורים ויזואליים למדי שניתן למצוא ברשת. בדרך כלל מדובר בסדרה שלמה של שיעורים בנושא אוטוקאד.

סוג זה של הכשרה מתאים למי שכבר מכיר את AutoCAD, אך רוצה לרענן את הידע שנרכש בעבר או ללמוד כיצד לעבוד בגרסאות חדשות יותר של התוכנה. איננו ממליצים על למידה ממקור זה בתור הכשרה עצמאית.

מבין היתרונות כאן, ראוי לציין שזמן ותדירות השיעורים תלויים לחלוטין בך. אתה גם בוחר את המקום והתנאים בעצמך. מרצה מוסמך מנחה שיעור מלא. בכל רגע ניתן לעצור, להריץ אחורה, לעשות הפסקה וכו'. כל מה שהמרצה מספר ניתן לראות בהדגמה ברורה על המסך. 

אבל יש כאן גם חיסרון עצום. החלק הקשה ביותר הוא למצוא את המדריך הנכון. שיעור לא איכותי לא יעזור לך להבין, אלא רק יגרום לך להשקיע בו את זמנך. בעוד שהדרגה מפיו של מרצה מנוסה שיודע את הנושא תהיה כלי הכרחי בשליטה באוטוקאד.

 

בסופו של דבר, המסקנה המתבקשת ממאמר זה היא:

כדאי להשקיע זמן ומאמץ בהכשרה איכותית עם מרצה מקצועי ומוכשר שכבר ביסס את עצמו היטב בתחום ויש לו בוגרים רבים משלו. כדי לעשות זאת, אתה צריך לחפש בזהירות מומחה כזה, לבדוק את הפידבק שיש לגביו ורק אז לקבל החלטה לגבי הכשרה.

וכמובן, אל תשליך הצידה את רכישת הידע הנוסף משיעורי וידאו. עם זאת, לדעתנו לא כדאי לבנות על הסיכוי ללמוד את כל הדרוש מספרים וסרטונים באופן עצמאי. 

כל אחד חייב לעשות את העבודה שלו. סמוך על אנשי מקצוע שיקחו אותך ביד ויובילו אותך מיסודות AutoCAD ועד לשרטוט המוכן. במקרה זה ההכשרה תהיה לך לנחת ובסיומה יצא ממך מומחה מעולה ומבוקש לעבודה בתוכנת ה-AutoCAD הנדרשת מאוד.